NEGROAMARO - SALICE SALENTINO DOC, Le Pitre - Mottura 2017
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100 % Negroamaro
Vinařství: Mottura
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie (Salice Salentino a města v provincii Lecce di Brindisi)
V oblasti, ve které jsou vysázené vinice, jsou mírné zimy. Jaro a léto je, co se srážek týče, velmi suché.
Typologie půdy: vápenato-jílovitá půda
Výnosnost na 1 ha: 90 t
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá ručně v době, kdy hrozny dosáhnout optimální zralosti. Hrozny jsou před zpracováním
důkladně manuálně tříděny, proto se do výroby dostane pouze nejkvalitnější materiál. Mošt fermentuje při kontrolované teplotě.
Tradiční způsob macerace (nakvašování na hroznech) po dobu 20-25 dní. Malolaktická fermentace probíhá v barikových sudech
s pravidelnou batonáží. Víno zraje 12 měsíců ve francouzských barikových sudech a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.
Charakteristické znaky: Víno provází tmavá rubínová barva s granátovými odlesky. Výraznou vůni višní a švestky doplňují tóny
koření, balzamika, kakaa, opečeného chleba a boisé. Na patře je sametové, plné, bohaté, komplexní a harmonické.
Chuť je elegantní a kořenito-ovocná se zaoblenými taniny. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Hodí se k pečenému, grilovanému a dušenému masu. Velmi dobré ke zvěřině.
Alergeny: obsahuje siřičitany.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18 ° C.


Typ vína: Červené víno, suché.
Obsah alkoholu: 14%
Odrůda vína: 100% Negroamaro
Země: Itálie
Vinařský region: Apulie (Salice Salentino
a města v provincii Lecce di Brindisi)
Vinařství: Mottura
Způsob výroby: Ruční sběr hroznů.
Hrozny jsou důkladně manuálně tříděny.
Do výroby se dostane pouze nejkvalitnější
materiál.
Zrání: Víno zraje 12 měsíců v barikových
sudech a poté ještě 2-3 měsíce v láhvi.
Barva: Tmavá rubínová barva
s granátovými odlesky.
Aroma: Výraznou vůni višně a švestky
doplňují tóny koření, balzamika, kakaa
a opečeného toustu.
Chuť: Sametová, plná, bohatá, komplexní
a harmonická chuť s kořenito-ovocným
vjemem. Zaoblené třísloviny.
Snoubení s pokrmy: Hodí se k pečenému
masu, grilovanému, dušenému masu
a ke zvěřině.
Ideální teplota k servisu: 16 – 18 °C




