
NERO D´AVOLA - SYRAH, PASSIARI IGP 2021 - Feudo Arancio
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Sicílie
Vinařství: Feudo Arancio
Odrůda: 75 % Syrah, 25 % Nero d´Avola.
Ihned po vinobraní podstupuje odrůda Nero d´Avola tzv. appassimento. Hrozny jsou uloženy do bedýnek a 60 dnů sušeny
ve speciálních sušírnách (pro tyto místnosti se ujal název "fruttaio"). Jak hrozny postupně sesychají, zvyšuje se podíl sušiny
a bobule mají koncentrovanější obsah cukru.
Oblast produkce: Víno vzniká na Sicílii spojením původní místní modré révy Nero d´Avola a mezinárodním Syrahem. Ten zde využívá
plně svůj potenciál a je základem mnoha výjimečných vín. Syrah je vysázen na JZ ostrova, kde převládá teplé, ale umírněné klima.
Půda je úrodnější a jílovitá. Zdejší červená vína jsou robustní, plná, bohatá a koncentrovaná. Odrůda Nero d´Avola je pěstována na SV
Sicílie. Podnebí je zde sice teplé, nicméně s žádoucími termickými výkyvy. Půdy jsou písčité.
Vinifikace: Hrozny révy Syrah jsou sbírány koncem měsíce září, když dosáhnout perfektní aromatické zralosti. Alkoholová fermentace
s vybranými kvasinkami probíhá průměrně 10-12 dní při kontrolované teplotě (25-27° C) s pravidelným promícháváním. Následně polovina
moštu zraje 6-8 měsíců v barikových sudech. Odrůda Nero d´Avola je sebrána v polovině září. Po dokončení techniky appassimento
jsou hrozny vylisovány a podstupují alkoholovou fermentaci spolu s přidanými kvasinkami při teplotě 25° C. 15 dní víno zraje v ocelových
tancích. Poté jsou obě odrůdy spojeny a společně pokračují ve zrání po dalších 6 měsíců v oceli. Následně se víno lahvuje.
Charakteristické znaky: Víno provází hluboká, výrazná červená barva s jemně granátovými odlesky.
Vůně má výraznou ovocnou složku, která je typická pro vína vyráběná technikou appassimento. Příjemně vyzrálý a teplý buket s tóny ostružin,
malin a třešní, se mísí s květinovou stopou fialek. Vůni doplňuje kořenité aroma, které pochází ze Syrahu a nuance tabáku a vanilky, jež jsou
vlastní vínům vyzrávajícím ve dřevě. Chuť je krásně měkká a šťavnatá s elegantními a jemnými tříslovinami. Na patře je víno velmi plné a dobře
strukturované.
Gastronomie: Vynikající k vyzrálým sýrům, salámům, těstovinám s ragú, červenému masu a pečeným rybám.
Alergeny: obsahuje siřičitany
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.

Feudo Arancio - 0,75 l
Červené víno, suché.
Vinifikace: Po dokončení alkoholové
fermentace polovina moštu odrůdy
Syrah zraje 6-8 měsíců v barikových
sudech. Hrozny révy Nero d´Avola
ihned po sebrání podstupují tzv.
appassimento. Hrozny jsou 60 dnů
sušeny ve speciálních místnostech,
kde musí být zajištěn stálý přísun
vzduchu. Hrozny postupně
sesychají. Zvyšuje se podíl
sušiny a cukr v bobulích
je mnohem koncentrovanější.
Červené víno, suché.
Vinifikace: Po dokončení alkoholové
fermentace polovina moštu odrůdy
Syrah zraje 6-8 měsíců v barikových
sudech. Hrozny révy Nero d´Avola
ihned po sebrání podstupují tzv.
appassimento. Hrozny jsou 60 dnů
sušeny ve speciálních místnostech,
kde musí být zajištěn stálý přísun
vzduchu. Hrozny postupně
sesychají. Zvyšuje se podíl
sušiny a cukr v bobulích
je mnohem koncentrovanější.
Skladem
279Kč


Nero d´Avola - Syrah, Passiari - 6 ks
Skladem
1 674Kč


Nero d´Avola - Syrah, Passiari - 12 ks
Feudo Arancio
Skladem
3 282Kč


Nero d´Avola - Syrah, Passiari - 24 ks
Feudo Arancio
Skladem
6 362Kč

GOLD MEDAL - Berliner Wein Trophy 2019
GOLD MEDAL - Berliner Wein Trophy 2018
GOLD MEDAL - Concours Mondial de Bruxelles 2018
Vinařství - Feudo Arancio
Vinice, které jsou vysázené na jižním pobřeží ostrova, jsou rozdělené do dvou vinařství Sambuca di Sicilia (provincie města Agrigento) a Acate (provincie města Ragusa).
Pod dohledem nové generace talentovaných a nadšených sicilských vinařů se rodí vyjímečná vína s nezaměnitelným buketem, která jsou mezinárodním tiskem každoročně
velmi pozitivně hodnocena. Každá láhev vína v sobě ukrývá intenzivní a systematickou práci na vinici i ve sklepě.
Pod značkou Feudo Arancio vznikají vynikající vína z autochtonních odrůd (Grillo, Inzolia, Nero d´Avola) i mezinárodních vinných rév (Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah,
Cabernet Sauvignon), které zde nalezly ideální podmínky. Bílá vína oslní jedinečnou bohatostí a výrazným aroma. Červená vína jsou elegantní, ovocná, plná a v chuti příjemně
zakulacená.