PRIMITIVO DI PUGLIA IGT, PIROVANO 2022
Typ vína: Červené víno, suché.
Obsah alkoholu: 14 %
Odrůda: 100 % Primitivo
Země: Itálie
Vinařský region: Salento, Apulie
Apulie skýtá ideální terroir pro pěstování místních červených odrůd.
Vinařství: Cantine Pirovano
Denominace: Puglia IGT
Způsob výroby: Klasický proces vinifikace modrých odrůd.
Zrání: Víno zraje v ocelových tancích.
Charakter vína: Víno provází tmavá červená barva. Aroma je výrazné s tóny fialek, kompotovaného ovoce, švestek,
červených bobulí, kakaa a ušlechtilé kůže. Na patře je plné, koncentrované se zaoblenými tříslovinami.
Aromatická chuť se stopou zralých třešní a vanilkovým závěrem.
Snoubení s pokrmy: Hodí se k pečenému a grilovanému červenému masu.
Alergeny: obsahuje siřičitany
Ideální teplota k servisu: 16 - 18° C.
Pirovano - 0,75 l
Typ vína: Červené víno, suché.
Aroma: Výrazná vůně s tóny fialek,
kompotovaného ovoce, švestek,
kakaa a ušlechtilé kůže láká
k ochutnání.
Chuť: Na patře je koncentrované
se zaoblenými taniny a stopou
zralých třešní. Vanilkový
závěr.
Snoubení s pokrmy: Hodí
se k pečenému a grilovanému
červenému masu.
Typ vína: Červené víno, suché.
Aroma: Výrazná vůně s tóny fialek,
kompotovaného ovoce, švestek,
kakaa a ušlechtilé kůže láká
k ochutnání.
Chuť: Na patře je koncentrované
se zaoblenými taniny a stopou
zralých třešní. Vanilkový
závěr.
Snoubení s pokrmy: Hodí
se k pečenému a grilovanému
červenému masu.
Skladem
229Kč
Primitivo Salento - Puglia - 6 Ks
Pirovano - Italské víno
Skladem
1 374Kč
Primitivo Salento - Puglia - 12 Ks
Pirovano - Italské víno
Skladem
2 748Kč
Primitivo Salento - Puglia - 24 Ks
Pirovano - Italské víno
Skladem
5 496Kč
GOLD MEDAL - SAKURA WOMEN´S WINE AWARD 2017
GOLD MEDAL - BERLINER WEIN TROPHY 2017
85 POINTS - COMMENDED DECANTER 2017
GOLD MEDAL - ASIAN WEIN TROPHY 2016
BRONZE MEDAL - IWSC 2016
Vinařství: Pirovano
Dle rodiny Pirovano, která se výrobou vína zabývá již od roku 1910, je prvním předpokladem pro výrobu dobrého vína upřímná láska a respekt k přírodě a vinařské práci.
Vlastní vinohrady, které majitelé vinařství díky poctivé práci a vášni k vínu postupem času získali, patří mezi jejich největší bohactví. Perfektní expozice vůči slunci a ideální
složení půdy dovolují na vinici pěstovat místní i mezinárodní vinné odrůdy. Po sklizni se hrozny zpracovávají ve sklepě pomocí moderních technologií.
Cílem enologů kantýny je identifikovat a vyzdvihnout charakter teritoria i osobitost vinných odrůd.