PRIMITIVO DI MANDURIA COSTAROSSA DOC - Surani 2019
Červené víno, suché.
Vinařství: Surani
Odrůda: 100% Primitivo di Maduria
Oblast: Itálie, Apulie. Autochtonní odrůda oblasti Apulie, Primitivo, dává život červenému velmi plnému
vínu ve vůni i v chuti.
Vinifikace: Hrozny se na keřích révy nechávají přezrát. Při vinobraní jsou sebrány a převezeny
do vinného sklepa, kde víno kvasí společně se slupkami (tzv. macerace) po dobu 20 dní při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Mošt je často promícháván, aby se zajistila maximální extrakce barviva. Po fermentaci
je víno přečerpáno do ocelových kádí, kde je dokončena malolaktická fermentace.
Víno zraje v dubových barikových sudech 6 - 8 měsíců, během kterého se taniny zakulatí a víno získá
krásnou strukturu.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná rubínová barva a vůně s tóny červeného ovoce a koření.
Na patře je měkké, vyvážené a plné s hebkými tříslovinami.
Objem alkoholu: 14 %
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C
Gastronomie: Hodí se k pokrmům výrazné chuti, k těstovinám, zvěřině, červenému masu a vyzrálým sýrům.

Ocenění:
International Trophy - Decanter World Wine Awards 2014
SILVER MEDAL - International Wine Challenge 2014

Typ vína: Červené víno, suché.
Obsah alkoholu: 14%
Odrůda vína:100% Primitivo di Manduria
Země: Itálie
Vinařský region: Apulie
Vinařství: Surani
Způsob výroby: Hrozny se na keřích
nechají přezrát. Mošt kvasí se slupkami
20 dní při teplotě 25 ° C.
Zrání: Víno zraje v barikových sudech
6 - 8 měsíců.
Barva: Výrazná rubínová barva.
Aroma: Vůně červeného ovoce a koření.
Chuť: Měkká, vyvážená, plná chuť
se zakulacenými taniny. Dobrá struktura.
Snoubení s pokrmy: Doplní pokrmy
s výraznou chutí. Hodí se k italským
těstovinám, divočině, červenému
masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k servisu: 16 – 18 °C





Vinařství - Surani